Visitas

dimarts, 20 de maig del 2014

CONFERÈNCIA DE JOSEFINA MOLINA

La directora, realitzadora i guionista Josefina Molina va impartir el passat 29 d'abril una conferència a la Biblioteca Nacional de España al marc del cicle " Cine y literatura: un matrimonio de conveniencia".
La conferència Biopic, contar una vida en imágenes es va centrar a la figura de Santa Teresa de Jesús una dona del seu temps que tot i que  va denunciar els privilegis i els interessos polítics de la cúpula eclesiàstica i que va se acusada de heretgia per la Inquisició va ser la primera dona en arribar a ser  Doctora de l'Esglèsia convertint-se en tot un símbol.
Josefina Molina va ser el motor que va fer possible portar a la pantalla de les televisions del món la sèrie sobre la vida de la Santa. 



Als anys 80 Televisión Española va produir una sèrie basada en la autobiografía de Teresa de Jesús. Protagonitzada per Concha Velasco i dirigida per Josefina Molina. Va rebre un munt de premis.Recrea fidelment la vida de la santa. El rigor històric d'aquesta producció va fer que es cuidessin tots els detalls d'ambientació, es van buscar tots els objectes d'atrezzo de l'epoca.
Carmen Martín Gaite i Victor García de la Concha van encarregar-se del guió. Un dels seus objectius que volien aconseguir amb els diàlegs era recrear la naturalitat de Teresa de Jesús.
Clikant la imatge podràs accedir a tots els capítols de la sèrie.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada